Puck Keysafe sleutelkluis

De Puck Keysafe is het antwoord op de vraag naar een veilige oplossing voor sleutelbeheer zonder sluitplan. Senioren en mantelzorgers kunnen hiermee zelf zorgdragen voor veilig sleutelbeheer en toegangscontrole.

In maart 2017 is het nieuwe model opnieuw gecertificeerd door het SKG-IKOB met twee sterren. Hiermee voldoet de Puck Keysafe aan de voorwaarden voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bijna vier jaar geleden zijn wij gestart met de ontwikkeling van een veilige sleutelkluis” zegt René de Beer, directeur van Puck. “We zijn daarom ontzettend trots dat we de eerste SKG gekeurde code sleutelkluis hebben gerealiseerd. Eindelijk is er een écht alternatief voor de onveilige sleutelkluisjes.

150.000 onveilige sleutelkluisjes in omloop

Al sinds 2012 wordt er gewaarschuwd voor een toename in het aantal inbraken via onveilige sleutelkluisjes. In 2014 werd het aantal onveilige sleutelkluisjes in Nederland geschat op zo’n 100.000 tot 150.000 door de Ouderenbond KBO-PCOB. Begin dit jaar waarschuwde de seniorenorganisatie opnieuw in een uitzending van het consumentenprogramma KASSA. Het aantal inbraken via onveilige sleutelkastjes is in 2017 opnieuw gestegen tot een recordhoogte van zo’n 800 inbraken.

Kassa constateerde op basis van eigen onderzoek dat vele sleutelkluisjes onterecht als veilig worden bestempeld terwijl deze in de praktijk erg gemakkelijk open te breken zijn.

Naar aanleiding van de uitzending beloofde 50PLUS Kamervragen te stellen, maar concrete actie blijft vooralsnog uit. De markt zal zelf actie moeten ondernemen in het verbeteren van de veiligheid in vele huishoudens.

Veilige sleutelbeheer oplossingen voor de thuiszorg

De bewustwording bij thuiszorgorganisaties begint te groeien met dank aan het beschikbaar komen van slimme alternatieven voor traditionele sleutelkastjes. Deze oplossingen worden echter vaak aangeboden in een huurconstructie en zijn niet voor alle ouderen toegankelijk.

Vaak adviseren zorginstanties een sleutelkluis en is de cliënt zelf verantwoordelijk voor de keuze en installatie van het kluisjes. Retailers bieden een ruime keuze aan sleutelkluisjes, maar vaak ontbreekt het aan duidelijke communicatie dat deze kluisjes niet veilig zijn. Soms worden de sleutelkluisjes zelfs ten onrechte als veilig aangeprezen tegenover de consument.

Jarenlang werden wij geconfronteerd met onveilige sleutelkluizen en geen betaalbaar veilig alternatief. De Puck Keysafe is een praktische en bovenal veilige oplossing voor het delen van de voordeursleutel. Doordat de Puck geen sleutelplan nodig heeft kan deze worden ingezet door zowel de particulier als kleine en grote zorgorganisaties. ” Aldus Martijn Zandvliet, eigenaar van KluisStore.nl en lid van de Vereniging Geld en Waardeberging.

De komst van de Puck KeySafe is een belangrijke stap naar betaalbare veiligheid voor elk hulpbehoevend huishouden en het terugdringen van onveilige kluisjes in Nederland. Hopelijk volgen andere fabrikanten snel het goede voorbeeld.