Aannemers & Architecten

Bekijk onze oplossingen voor aannemers 
& architectenBescherming van geld en kostbaarheden

Oplossingen voor woningen en utiliteit
153779430_m_normal_none

Tijdens het ontwerpen van een nieuwbouw huis of kantoorpand houden steeds meer architecten en aannemers rekening om het pand te voorzien van een kluis die tijdens de bouw in de muur of vloer wordt verankerd. Ook bij nieuwbouw appartementen kan tijdens de bouw elk appartement voorzien worden van een inbouwkluis.

Zo beschikt een woning, bedrijfspand of appartement standaard over een kluis die volledig geïntegreerd is in het pand. Een inbouwkluis geeft de verkoper of verhuurder een extra pluspunt bij verkoop of verhuur van het pand.

Omdat een inbouwkluis volledig verankerd is, zijn ze zo goed als onmogelijk te stelen. Een inbouwkluis wordt tijdens de bouw ingebouwd in een muur of vloer waardoor de kluis niet in het zicht staat.

Hierdoor is een inbouwkluis een zeer veilige oplossing voor geld en kostbaarheden, waardoor een muurkluis of vloerkluis al snel onder een vrij hoge waardeberging valt. 

Een wandkluis of een vloerkluis?

 

Het voordeel van een wandkluis is dat deze volledig onopvallend kan worden weggewerkt in een muur. Niet elk huis of kantoor beschikt over een goede plek voor een normale kluis of een mogelijkheid om een vloerkluis te plaatsen. In dat geval kan een muurkluis een geschikte oplossing zijn. 

Dit heeft naast ruimtewinning nog een ander voordeel en dat is dat de kluis niet in het zicht staat en een inbreker de kluis minder makkelijk zal vinden. Bovendien zorgt een muurkluis voor maximale vertraging, omdat het praktisch onmogelijk is om deze weg te nemen.

Een vloerkluis is per definitie zwaar inbraakwerend, omdat deze volledig in de vloer verwerkt kan worden. Deze wordt bij voorkeur geplaatst in een nieuwbouwsituatie waar in de bouwfase al een uitsparing in de vloer wordt gemaakt waar de kluis in kan worden verzonken.

Bouwkundige aanpassingen aan
een pand

Het plaatsen van een muurkluis is een bouwkundige aanpassing aan het pand. Dit dient altijd door een professionele aannemer te worden gedaan welke in kan schatten of de wand die u in gedachten heeft ook daadwerkelijk geschikt is.

Materiaal, dikte en draagkracht van een muur zijn hierbij factoren die een rol spelen om te bepalen of er een uitsparing gemaakt kan worden waar de wandkluis in moet. Daarom dient dit door een bouwkundige of een erkende aannemer te worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd hoe u dit kunt toepassen in uw nieuwe of bestaande project? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Nieuws & blog over aannemers & architecten

Vraag vandaag vrijblijvend advies of een offerte.

Vul het formulier hiernaast in en wij contacteren u binnen de 24u terug met advies of een offerte.

U kunt ons ook bereiken tussen 09u00 – 18u00 via: