Fietsenhandel & Verhuur

Bekijk onze oplossingen voor fietsenhandel & verhuur

Oplaadoplossingen voor fietsenhandel
& verhuur

Brandveilige oplaadoplossingen voor werkplaats en opslag

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig bijna overal te vinden, waaronder in elektrische fietsen, elektrische scooters, elektrische steps, elektrische skateboards en ga zo maar door. Lithium batterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze veel energie kunnen dragen en apparatuur lange tijd van energie kunnen voorzien. Echter, de hoge energiedichtheid verhoogt de kans op brand en zelfs ontploffing.

119167680_m_normal_none2

Bedrijfspanden zoals fietsenhandels en verhuurbedrijven waar meerdere lithium-ion batterijen aanwezig zijn lopen een verhoogd risico. Met name op het moment dat de lithium batterijen langdurig aan het stroom liggen is de kans op oververhitting en dus op vlamvatten zeer hoog.

Er hoeft maar één lithium ion accu tussen te zitten die door de gebruiker onbewust beschadigd is en door een storing oververhit raakt tijdens het opladen waardoor hij in brand vliegt.

Als één van de accu’s in brand vliegt lopen uw klanten, uw personeel en uw bedrijfspand groot gevaar. Als één accu in brand vliegt breidt de brand zich snel uit met alle gevolgen van dien.

Accukasten voor lithium-ion batterijen

Om het risico op brand en ontploffing te verminderen is er een speciale accu opslag kast voor lithium-ion batterijen ontwikkeld. Deze lithium-ion kasten zijn speciaal gemaakt om de batterijen te bewaren en tegelijkertijd op te kunnen laden. Brandwerende veiligheidskasten voor lithium-ion batterijen zijn erop gebouwd om brand en ontploffingen die binnen of buiten de kast plaatsvinden tegen te houden. De veiligheidskasten zijn beschikbaar in verschillende formaten en leverbaar met opties zoals rookmelders, blussystemen en zwaailichten.


Voorkom schade aan uw bedrijfspand en bewaar risicovolle batterijen veilig in een brandwerende veiligheidskast. Wilt u graag persoonlijk advies bij de aankoop van een lithium-ion opslagkast of de regelgeving omtrent de
PGS37 richtlijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nieuws & blog over fietsenhandel & verhuur

Vraag vandaag vrijblijvend advies of een offerte.

Vul het formulier hiernaast in en wij contacteren u binnen de 24u terug met advies of een offerte.

U kunt ons ook bereiken tussen 09.00-18.00u via: