Revolutionaire accuopslag op maat door Marzan Security voor New York Pizza filialen

Marzan Security levert accukluizen voor New York Pizza
filialen

nyp-logo

Marzan Security plaatst in elke New York Pizza vestiging een speciaal op maat gemaakte SafetyFirst accukluis. New York Pizza beschikt over een bezorgservice met e-bikes en e-scooters. Voorheen werden deze lithium-ion accu’s willekeurig op een plek opgeladen waar een stopcontact voor handen was. Totdat er op een dag een accu spontaan vlam vatte in een filiaal en alles compleet verwoestte! 

Hierdoor werd besloten dat de accu’s van deze elektrische voertuigen op een veilige manier moeten worden opgeslagen en opgeladen. In deze brandveilige accukluis kunnen, afhankelijk van het filiaal, 8 tot 16 lithium-ion accu’s brandveilig opladen en opgeslagen worden. 

MicrosoftTeams-image (4)

Uitrusting accukluis New York Pizza

De SafetyFirst accukluis voor New York Pizza is uitgerust met de volgende opties:

  • Geleverd in de kleur grijs
  • 8 of 16 oplaadpunten
  • 3 verzwaarde legborden (max. belastbaarheid per 
    legbord 75kg)
  • 90 minuten gecertificeerd brandwerend
  • Rook- en hittemelder (wordt aangesloten op de BMI)
  • Stelpoten en afneembare plint
  • Geschikt voor opslag 400 liter
 
Bij de bouw van elk nieuw New York Pizza filiaal wordt rekening gehouden met de juiste plaats voor de accukluis. De accukluis wordt ingetekend in het ontwerp van de architect. Dit komt ten goede voor het gebruiksgemak en functionaliteit van de accukluis.

 

De gevolgen van een accubrand in een filiaal zijn zeer ernstig:  verwoesting, langdurige sluiting en grote verzekeringsclaims. 

De accubrand bij New York Pizza had verstrekkende gevolgen voor het filiaal, met volledige verwoesting en een bijna eenjarige sluiting als gevolg. De negatieve impact reikte echter verder dan alleen het restaurant, aangezien ook de bewoners van de bovenliggende appartementen gedwongen waren om tijdelijk elders onderdak te vinden.

Bovendien leidde het incident tot aanzienlijke verzekeringsclaims die door de verzekeraar moesten worden afgehandeld.

Door deze heftige gebeurtenis is iedere New York Pizza vestiging voorzien van een SafetyFirst accukluis. Alle medewerkers worden getraind om op de juiste manier gebruik te maken van de accukluis. Na gebruik van een accu dient deze direct veilig te worden opgeborgen in de accukluis. Het is aan de buitenkant niet de zien of een accu beschadigd of defect is en dus brandgevaarlijk is. 

Alle lithium-ion accu’s voor de elektrische voertuigen van de New York Pizza vestigingen liggen op deze manier veilig opgeslagen in een SafetyFirst accukluis. Iets waar wij trots op zijn!

Bent u benieuw wat wij voor uw accuopslag kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.