Opslag lithium-ion


De specialist in lithium-ion accu opslag

Lithiumbatterijen zijn een zeer efficiënte energieopslagmedia en zijn te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. Gezien de snel groeiende vraag naar energie, speelt de opslag van deze batterijen een bijzonder belangrijke rol. 

“het is raadzaam om 
lithiumbatterijen te behandelen als

een gevaarlijke stof tijdens fabricage, productie, opslag en transport”


De voordelen van lithiumbatterijen

  • Ze hebben een hoog celvoltage
  • Er is geen geheugeneffect met secundaire batterijen (ze zijn oplaadbaar waar primaire batterijen dat niet zijn)
  • Lage zelfontlading
  • Accu gaat lang mee
  • Snel oplaadbaar
  • Geen onderhoud nodig

Deze eigenschappen maken lithiumbatterijen steeds populairder in veel gebieden van het dagelijks leven en de industrie. Met de stijging van toepassingen van lithiumbatterijen, krijgen fabrikanten, installateurs en gebruikers ook steeds meer te maken met veiligheid. Zo kunnen technische mankementen of een verkeerde behandeling van deze batterijen bij het opslaan, opladen of gebruiken ervan ertoe leiden dat de opgeslagen energie ongecontroleerd wordt ontladen, wat vaak brand veroorzaakt.

 

Risicovolle stoffen en materialen vereisen een veilige opslagplaats waar ze beschermd zijn tegen de gevaren van brand en ontploffing. Hiervoor zijn speciale veiligheidskasten ontwikkeld die gedurende een bepaalde periode extreme hitte kunnen weestaan. De meest betrouwbare Europees geteste en gecertificeerde veiligheidskasten kunnen wij naar uw wens leveren.

Bij de opslag van lithium-ion batterijen zijn speciale voorzorgsmaatregelen nodig.

 

4K 2 clear2

Voorkom ergere schade bij brand

De voordelen van lithium-ion batterijen en de flexibele toepassingsmogelijkheden, alsook hoge prestaties brengen ook een verhoogd brandrisico met zich mee.

Een brand kan natuurlijk altijd ontstaan, maar de kans is groter als er met risicovolle materialen gewerkt wordt. Als er onverhoopt brand uitbreekt wilt u niet dat de aanwezige gevaarlijke stoffen en materialen vlamvatten en nog meer schade aanrichten.

Bedrijven en ondernemers moeten rekening houden met het verhoogde brandrisico bij het opslaan van batterijen. Investeer daarom in een brandwerende accu- of veiligheidskast voor gevaarlijke producten of chemicaliën. Naast het feit dat de risicovolle stoffen en materialen in de kast veilig zijn opgeborgen tegen brand, zorgt de kast er ook voor dat ze overzichtelijk op één plek zijn opgeborgen. Onze veiligheidskasten zijn te verdelen in twee typen: veiligheidskasten voor chemicaliën en veiligheidskasten voor lithium accu’s en batterijen.

Voorzien van rookmelders, optioneel blussysteem en diverse oplaadpunten

Brandwerende veiligheidskasten voor batterijen en accu’s

Ook lithium batterijen en accu’s vormen een gevaar. Als batterijen van dit type te lang aan de lader liggen bestaat de kans op oververhitting waardoor de accu vlamvat of zelfs ontploft. Vooral voor verkopers van elektrische fietsen, drones en e-scooters is dit een groot probleem.

De veiligheidskasten voor lithium batterijen bieden u de mogelijkheid om accu’s tegelijkertijd op te laden en te beschermen tegen brand, zowel binnen als buiten werktijd. Als er zowel binnen als buiten de veiligheidskast brand is biedt de kast gedurende de aangegeven periode bescherming.

Via onderstaande button bekijkt u het uitgebreide assortiment accukasten in onze online shop. 
bs-group22

Europees gecertificeerde veiligheidskasten

Onze range brandwerende accukluizen zijn 90 minuten brandwerend EN 14470-1 gecertificeerd. Dit houdt in dat de kasten voldoen aan de strenge Europese eisen die gesteld worden aan de opslag van accu’s. Tevens voldoen deze kasten aan de PGS37 en PGS37-2 richtlijn voor het veilig opbergen en opladen van lithium-ion accu’s.

Vraag vandaag vrijblijvend advies of een offerte.

Vul het formulier hiernaast in en wij contacteren u binnen de 24u terug met advies of een offerte.

U kunt ons ook bereiken tussen 09u00 – 18u00 via: