Opslag lithium-ion


Dé specialist in lithium-ion opslag

Lithiumbatterijen zijn een zeer efficiënte energieopslagmedia en zijn te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. Gezien de snel groeiende vraag naar energie, speelt de opslag van deze batterijen een bijzonder belangrijke rol. 

“het is raadzaam om 
lithiumbatterijen te behandelen als

een gevaarlijke stof tijdens fabricage, productie, opslag en transport”


De voordelen van lithiumbatterijen

  • Ze hebben een hoog celvoltage
  • Er is geen geheugeneffect met secundaire batterijen (ze zijn oplaadbaar waar primaire batterijen dat niet zijn)
  • Lage zelfontlading
  • Accu gaat lang mee
  • Snel oplaadbaar
  • Geen onderhoud nodig

Deze eigenschappen maken lithiumbatterijen steeds populairder in veel gebieden van het dagelijks leven en de industrie. Met de stijging van toepassingen van lithiumbatterijen, krijgen fabrikanten, installateurs en gebruikers ook steeds meer te maken met veiligheid. Zo kunnen technische mankementen of een verkeerde behandeling van deze batterijen bij het opslaan, opladen of gebruiken ervan ertoe leiden dat de opgeslagen energie ongecontroleerd wordt ontladen, wat vaak brand veroorzaakt.

 

Risicovolle stoffen en materialen vereisen een veilige opslagplaats waar ze beschermd zijn tegen de gevaren van brand en ontploffing. Hiervoor zijn speciale veiligheidskasten ontwikkeld die gedurende een bepaalde periode extreme hitte kunnen weestaan. De meest betrouwbare Europees geteste en gecertificeerde veiligheidskasten kunnen wij naar uw wens leveren.

Bij de opslag van lithium-ion batterijen zijn speciale voorzorgsmaatregelen nodig.

 

Voorkom ergere schade bij brand

De voordelen van lithium-ion batterijen en de flexibele toepassingsmogelijkheden, alsook hoge prestaties brengen ook een verhoogd brandrisico met zich mee.

Een brand kan natuurlijk altijd ontstaan, maar de kans is groter als er met risicovolle materialen gewerkt wordt. Als er onverhoopt brand uitbreekt wilt u niet dat de aanwezige gevaarlijke stoffen en materialen vlamvatten en nog meer schade aanrichten.

Bedrijven en ondernemers moeten rekening houden met het verhoogde brandrisico bij het opslaan van batterijen. Investeer daarom in een brandwerende accu- of veiligheidskast voor gevaarlijke producten of chemicaliën. Naast het feit dat de risicovolle stoffen en materialen in de kast veilig zijn opgeborgen tegen brand, zorgt de kast er ook voor dat ze overzichtelijk op één plek zijn opgeborgen. Onze veiligheidskasten zijn te verdelen in twee typen: veiligheidskasten voor chemicaliën en veiligheidskasten voor lithium accu’s en batterijen.

Veiligheidskasten voor chemicaliën en ontvlambare vloeistoffen 

Brandwerende chemicaliënkasten zijn speciaal ontwikkeld om gevaarlijke chemicaliën in op te bergen en te beschermen tegen brand. Deze veiligheidskasten voor chemische stoffen en lithium batterijen zijn goedgekeurd volgens PGS15, EN14470-1 en EN14727. In de meeste gevallen zijn de kasten naar wens in te richten waarbij er legborden, schuiflades en dergelijke in hoogte versteld kunnen worden en extra kunnen worden toegevoegd.

Brandwerende veiligheidskasten voor batterijen en accu’s

Ook lithium batterijen en accu’s vormen een gevaar. Als batterijen van dit type te lang aan de lader liggen bestaat de kans op oververhitting waardoor de accu vlamvat of zelfs ontploft. Vooral voor verkopers van elektrische fietsen, drones en e-scooters is dit een groot probleem.

De veiligheidskasten voor lithium batterijen bieden u de mogelijkheid om accu’s tegelijkertijd op te laden en te beschermen tegen brand, zowel binnen als buiten werktijd. Als er zowel binnen als buiten de veiligheidskast brand is biedt de kast gedurende de aangegeven periode bescherming.

Advies op maat voor uw onderneming

Heeft u hulp nodig bij de aankoop van een geschikte veiligheidskast voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.