Fastfood & Koeriersdiensten

Bekijk onze oplossingen voor fastfood & koeriersdiensten 

Voor elke bezorgdienst een
veilige oplossing

Goedgekeurde en brandveilige oplossingen voor accu’s van scooters en e-bikes

Fastfood restaurants met een bezorgservice en snelle koerierdiensten maken tegenwoordig veel gebruik van elektrische fietsen en elektrische scooters. Doordat de fietsen en scooters zeer wendbaar zijn in grote steden, worden deze op grote schaal gebruikt door veel bezorgdiensten. Deze scooters en e-bikes zijn voorzien van oplaadbare lithium-ion batterijen. 

Deze lithium-ion batterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze veel energie kunnen dragen en apparatuur lange tijd van energie kunnen voorzien. Dankzij deze eigenschappen worden lithium-ion batterijen tegenwoordig veelvuldig toegepast en heeft bijna iedere bezorgdienst wel een vervoersmiddel dat werkt op lithium-ion batterijen. 

Denk hierbij aan bezorgdiensten met elektrische fietsten, scooters en zelf elektrisch aangedreven steps zijn tegenwoordig onderdeel van de bezorgdiensten. Deze vervoersmiddelen zijn gemakkelijk en snel in het gebruik, maar met de accu’s dient zorgvuldig te worden omgegaan.

De hoge energiedichtheid van lithium-ion batterijen verhoogt de kans op brand en zelfs ontploffing. Hierdoor is het noodzakelijk deze accu’s op te slaan in daarvoor speciaal ontwikkelde veiligheidskasten.


Voorkomen van brand en ontploffing

Bedrijfspanden waar meerdere lithium-ion batterijen aanwezig zijn lopen een verhoogd risico. Met name op het moment dat de lithium batterijen langdurig aan het stroom liggen is de kans op oververhitting en dus op vlamvatten zeer hoog. Er hoeft maar één lithium ion accu tussen te zitten die door de gebruiker onbewust beschadigd is en door een storing oververhit raakt tijdens het opladen waardoor hij in brand vliegt.

Als één van de accu’s in brand vliegt lopen uw klanten, uw personeel en uw bedrijfspand groot gevaar. Als één accu in brand vliegt breidt de brand zich snel uit met alle gevolgen van dien. Om het risico op brand en ontploffing te verminderen is een speciale accu opslag kast voor lithium-ion batterijen de ideale oplossing. Kasten van dit type zijn speciaal ontwikkeld om batterijen veilig te bewaren en tegelijkertijd op te kunnen laden. Mocht het gebeuren dat een van de batterijen onverhoopt vlamvat, dan zorgt de veiligheidskast er gedurende de aangegeven periode voor dat de brand binnen de kast blijft en uw bedrijfspand geen schade oploopt.

Passend advies omtrent de PGS37 richtlijn

Het is ook mogelijk om de accu opslagkasten te voorzien van opties die de kans op schade bij brand nog kleiner maken. Denk daarbij aan opties zoals blussystemen in de plofkast en optische en akoestische alarm signaallampen. Wilt u graag persoonlijk advies bij de aankoop van een lithium-ion opslagkast of de regelgeving omtrent de PGS37 richtlijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nieuws & blog over fastfood & koeriersdiensten

Vraag vandaag vrijblijvend advies of een offerte.

Vul het formulier hiernaast in en wij contacteren u binnen de 24u terug met advies of een offerte.

U kunt ons ook bereiken tussen 09u00 – 18u00 via: